Missie

Chirurgen Coöperatie Noord Nederland zorgt voor de ontwikkeling en het behoud van kwalitatief hoogstaande heelkundige patiëntenzorg in de regio Drenthe en Zuidoost Groningen. Wij staan voor verbetering van de gezondheid en het welzijn van onze patiënten, in samenspraak met hen en andere zorgverleners. Wij leveren een maatschappelijke bijdrage door een veilige en professionele opleidingsomgeving te bieden voor arts-assistenten, coassistenten, verpleegkundig specialisten en physician assistants. Dit doen wij binnen de gezonde werkomgeving van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en de drie ziekenhuizen van de Treant Zorggroep (Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal). 

Visie

Chirurgen Coöperatie Noord Nederland wil het belangrijkste verwijsadres zijn voor de heelkundige zorg in de regio Drenthe en Zuidoost Groningen. Professionele, innovatieve en ervaren chirurgen werken hiervoor samen met diverse disciplines, andere zorgorganisaties en huisartsen. Om de zorgverlening te optimaliseren worden de krachten gebundeld zodat wij in staat zijn om ook ingewikkelde en weinig voorkomende ingrepen te doen. Kwaliteit wordt ten allen tijden gewaarborgd door adequate (bij)scholing van de chirurgen, het continue controleren en vernieuwen van de werkprocessen en door het nauwkeurig bijhouden van onze prestaties en leerpunten die hieruit volgen.  


ChiCoN

Chirurgen Coöperatie Noord Nederland (ChiCoN) U.A. is op 1 maart 2019 ontstaan na het tekenen van een fusieovereenkomst tussen de chirurgen werkzaam in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen en de Treant Zorggroep (Scheper Ziekenhuis Emmen, Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen en Refaja Ziekenhuis Stadskanaal). Zij vormen met 24 chirurgen één maatschap die werkzaam is op vier ziekenhuislocaties. Op de vier ziekenhuislocaties wordt algemene, gastro-intestinale-, trauma-, vaat-, long- en oncologische (mamma)zorg uitgevoerd.

 

Door deze fusie wordt de kwaliteit en continuïteit van de chirurgische zorg gegarandeerd. De chirurgen voldoen hiermee aan de hoogste kwaliteitseisen die gesteld worden door de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Bundeling van krachten stelt de ziekenhuizen in staat om ook ingewikkelde en weinig voorkomende ingrepen te doen, waarvoor steeds hogere eisen worden gesteld door beroepsgroepen die worden overgenomen door zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).  

Foto: Marcel. J. de Jong